Участь представників кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій в роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Трансформація готельно-ресторанного бізнесу в умовах євроінтеграції»

11.05.2023 | 20:34

11 травня 2023 р. відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Трансформація готельно-ресторанного бізнесу в умовах євроінтеграції», організатором заходу виступив Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету.
Мета конференції – обговорення проблем трансформації підприємств готельно-ресторанного бізнесу та визначення перспектив їхнього розвитку в умовах євроінтеграції.
З вітальним словом виступив ректор, д.е.н., професор Державного торговельно-економічного університету Мазаракі Анатолій Антонович (м. Київ) та директор Чернівецького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету, д.е.н., професор Вдовічен Анатолій Анатолійович (м. Чернівці).
В роботі конференції представлено п’ять напрямів:
1. Розвиток готельно-ресторанного бізнесу регіону у післявоєнний період: моделі управління та маркетингові інструменти.
2. Трансформація готельно-ресторанного бізнесу в кризових умовах.
3. Транскордонне співробітництво: готельно-ресторанний бізнес як комплексна складова туристичної сфери регіону.
4. Фінансово-економічне та обліково-аналітичне забезпечення ефективності функціонування підприємств готельно-ресторанного бізнесу в умовах євроінтеграції.
5. Іншомовна комунікативна компетентність фахівця сфери гостинності.
Доцентка кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Ірина Петлін та магістри спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Юрій Івасюта і Віталій Попруга представили результати наукових досліджень в тематичному напрямі «Фінансово-економічне та обліково-аналітичне забезпечення ефективності функціонування підприємств готельно-ресторанного бізнесу в умовах євроінтеграції», зокрема:
• Петлін І., Івасюта Ю. «Методичні підходи до оцінки інноваційного потенціалу підприємств готельного бізнесу»;
• Петлін І., Попруга В. «Управління інвестиційною привабливістю підприємств готельного бізнесу».
Студенти та колектив кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій висловлюють щиру подяку організаторам конференції за можливість долучитися до її роботи та представити результати наукових досліджень.