Cуспільно-географічний розділ навчальної практики студентів І курсу ОПП «Середня освіта (географія)»

14.06.2024 | 11:18

9 червня 2024 р. завершився шестиденний суспільно-географічний розділ навчальної практики студентів І курсу ОПП «Середня освіта (географія)» (у м. Львові).
Керівники провели вступний інструктаж із техніки безпеки під час практик, асист. Любов Котик представила головні завдання та мету практики, методику й особливості виконання завдань суспільно-географічного аналізу точкових, лінійних і зональних обʼєктів дослідження,
доц. Ольга Мамчур презентувала суспільно-географічні та історико-географічні особливості ареалу дослідження (зокрема, від часів періоду Львова як столичного міста 13-14 ст. й до 21 ст.)- північних дільниць міста Львова.

Студенти групи ГРО-11с разом із керівниками дослідили за обраним маршрутом соціально-географічні та економіко-географічні особливості, історико-географічні аспекти розвитку досліджуваних дільниць міста, звернули увагу на функціональне зонування  території,
формування північної промислової зони з кін 19 ст., чинники соціальних проблем, оцінили сучасні процеси джентрифікації, ревіталізації та реновації просторів.

Щиро вдячні п. Наталі Семчук за ґрунтовну екскурсію про функціонування бібліотеки “БібліоХаб, Під Високим Замком” та її ролі у сучасній освіті школярів та про культурний розвиток дільниці.