Бібліотека

Перелік публікацій: Масюк Ю. О.

Bilous S., Krasko A., Masiuk Y., Munkachii I., Petryk N. Improving competitiveness of the national tourism industry on the basis of innovative types of tourism (festival, dark and backpacker) / S. Bilous, A. Krasko, Y. Masiuk, I. Munkachii, N. Petruk // Strategies, models and technologies of economic systems management in the context of international economic integration : scientific monograph / edited by Dr. oec. Prof. Maksym Bezpartochnyi, Dr. oec. Prof. Viktoriia Riashchenko, Dr. paed. Nina Linde, 2nd edition. – Riga : Institute of Economics of the Latvian Academy of Sciences, 2020. – P. 48–60.

The authors of the book have come to the conclusion that to improve the efficiency of managing economic systems it is necessary to use modern modern strategies, models and technologies. Basic research focuses on assessment the innovative potential of enterprise, analyzing the competitive environment, higher education and human resources, forming clusters. The research results have been implemented in the different models of
environmental-economic management, implementation of financial innovations, mechanism for managing innovative development, digital transformation of the economy, introduction of Internet technologies, development of e-commerce, “business – education – science” triad, legal regulation of state aid and environmental taxation. The results of the study can be used in decision-making at the level of international business, ministries and departments that regulate the processes development of economic systems, ensuring stability and efficiency. The results can also be used by students and young scientists in developing of strategies, models and technologies for economic systems management in the context of
international economic integration.

Malska M. P. The influence of global processes on the strategic development of festive tourism in Ukraine/ M. P. Malska, Y. O. Mashuk, O. P. Bilanyuk // Menagement mechanisms and development strategies of economic entities in conditions of institutional transformations of the global nvironment: collective monograph/edited by M. Bezpartochnyi, in 2 Vol./ ISMA University. – Riga: ”Landmark”SIA,2019. – Latvia, 2019. – P. 244–253 . (колективна монографія)
Грицишин А., Масюк Ю. Кулінарні тренди та гастрономія: методичні вказівки (для студентів спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа) – Львів: ЛНУ імені Івана Франка, 2024. – 35 с.

Подано силабус курсу «Кулінарні тренди та гастрономія», перелік тем, літературу, тематику практичних та семінарських занять, завдання для самостійної роботи студентів, які здобувають фах за спеціальністю 241 Готельно-ресторанна справа.
Для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» ВНЗ України.

Мандюк Н.Л., Масюк Ю.О., Білоус С.В. Менеджмент в туризмі: методичні рекомендації. – Львів 2019. – 60 с.
Масюк Ю.О. Кулінарні тренди та гастрономія: методичні рекомендації. –  Львів 2020. – 18 с.
Масюк Ю.О. Міжнародний курортний та СПА менеджмент: методичні рекомендації. – Львів 2020. – 40 с.
Методичні вказівки до організації виконання практичних занять з навчальної дисципліни «Організація анімаційної діяльності» студентами напряму підготовки 241 «Готельно-ресторанна справа» денної форми навчання / Масюк Ю.О.: Львів, 2020.
Білоус С.В. Перспективи інноваційного розвитку ресторанного господарства в Україні/ Білоус С.В., Ховалко А.Б., Масюк Ю.О.//Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини/ Матеріали міжнародної науково-практичної інтернет -конференції –Прага, 2020. – С. 179-181