Зустріч студентів ОП «Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток» з представниками Інституту міста

09.09.2021 | 12:05

7 вересня відбулася ознайомча зустріч студентів 1-го курсу кафедри географії України, що навчаються за освітньою програмою «Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток», з представниками КУ «Інститут міста» Львівської міської ради.

З студентами спілкувалися керівник програми міжнародної діяльності Максим Терлецький, менеджер проектів Михайло Ленчук (обоє – випускники географічного факультету) та менеджер проектів Дмитро Шевченко.
Максим Терлецький детально розповів про функціонування Інституту міста, його структуру, головні напрямки роботи. Наголосив, що у кожному місті спільними діями влади і жителів потрібно сформувати стратегічне бачення та місію розвитку. Розказав також про амбіції щодо поліпшення урбаністичного середовища Львова, які має міська влада.
Михайло Ленчук розкрив ключові моменти Програми сталої міської мобільності Львова, підходи міської влади до тактичного урбанізму.
Дмитро Шевченко розказав про освітні урбаністичні програми, які Інститут міста організовує спільно з міжнародними партнерами, та особливості їхньої практичної реалізації.

Наприкінці представники Інституту міста окреслили можливості географів в урбаністичних проєктах та їхню роль у дослідженнях, зазначили, що Інститут міста налаштований на подальшу співпрацю, зокрема, в контексті залучення студентів-географів до своїх заходів.