Зустріч здобувачів освіти спеціальності 014.07 Середня освіта (Географія) з Кайдрович Зоряною — вчителем географії, вчителем початкових класів Ліцею № 18 Львівської міської ради

11.05.2023 | 13:36

10 травня 2023 р. у стінах географічного факультету відбулася зустріч здобувачів освіти спеціальності 014.07 Середня освіта (Географія) з Зоряною Кайдрович — вчителем географії, вчителем початкових класів Ліцею № 18 Львівської міської ради, випускницею географічного факультету (2021).

Зоряна Кайдрович ознайомила присутніх з особливостями навчання предметів «Я досліджую світ» (інтегрований курс, 1-4 класи) і «Пізнаємо природу» (5 клас) за програмою Нової української школи. Як професіонал-практик наголосила на компетентностях, які формуються в учнів у процесі засвоєння курсів і змістових лініях, розкриття яких передбачено у рамках навчальних дисциплін.

Особливу увагу Зоряна Миронівна зосередила на зміні ролі вчителя у сучасних реаліях: вчитель як фасилітатор, тьютор, менеджер, наставник, консультант, лідер, модератор, едвайзер, ментор. Розкрила зміни у системі оцінювання здобутків учнів згідно концепції НУШ.

З присутніми студентами, майбутніми вчителями, Зоряна Миронівна поділилася власними професійними напрацюваннями, а саме методикою організації та результатами проєктної діяльності (створення  лепбуку «Таємниця Космосу»; проєкт «Город на підвіконні»), методикою проведення екологічної гри «Сортуй сміття» тощо.

Висловлюємо щиру вдячність Зоряні Миронівні за зустріч та долучення до професійної діяльності майбутніх вчителів-географів!