Використання природних ресурсів, об’єктів інфраструктури НПП в екологічному вихованні та оздоровленні учнівської молоді

19.02.2024 | 14:46

На запрошення Яворівського НПП географи закладів освіти Яворівської ТГ разом із викладачами географічного факультету ЛНУ імені Івана Франка взяли участь у спільному заході з питань використання природних ресурсів, об’єктів інфраструктури НПП в екологічному вихованні та оздоровленні учнівської молоді.
Обговорено низку актуальних на сьогодні питань щодо екоосвіти, важливості природотерапії в оздоровчих цілях, тенденції розвитку географічної науки на сучасному етапі, використання об’єктів природи, рекреації НПП, ролі учителя в екоекскурсіях та мотиваційні моменти до такої співпраці.
Приємним бонусом було спілкування з краєзнавцем Віталієм Гаргуном у стінах музейної кімнати, як релакс – майстер –клас з розпису Яворівської іграшки від Марії Маруняк.

У заході взяли активну участь директор Яворівського національного природного парку Сергій Маруняк, Заслужений природоохоронець Михайло Біляк, фахівці Оксана Годованець, Христина Гащук, доц. Євген Тиханович, асист. Любов Котик, ст. викл. Юрій Зінько.

Відеофрагменти зустрічі
джерело