Візити зарубіжних партнерів на географічний факультет

29.03.2023 | 11:25

У березні на географічний факультет завітали зарубіжні партнери з Польщі та Естонії. Зокрема, з Розточанського національного парку (Польща) прибув заступник директора пан Тадеуш Грабовський, з іменем якого зв’язана тісна співпраця у навчальній (практики студентів) та науковій (2 спільних монографії) роботах.
Він запропонував спільні заходи на 2023 рік, серед яких візити провідних закордонних професорів з Польщі та Чехії та розробка спільного проекту геопарку на Розточчі. Деталі організації спільних заходів Т. Грабовський обговорив із заступником декана доц. Євгеном Тихановичем та відповідальним за міжнародну наукову співпрацю ст. викл. Юрієм Зіньком.

Також на географічний факультет завітала делегація Талліннського університету (Естонія) на чолі з проф. Мартом Рейманом та представниками сільського туризму Естонії у своєму складі.
Відбулась робоча зустріч з колективом кафедри туризму факультету. Обговорювалась проблематика дослідження кластерів сільського туризму в Естонії та в Україні. Для делегації організовано візит до кластерів сільського туризму на Сколівщині та Долинщині.
Одночасно естонська група виконувала волонтерську місію – привезла черговий позашляховик для наших захисників на сході України.
Сподіваємося, що у 2023 році співпраця з нашими добрими друзями і партнерами буде активною і плідною.