Відбулася зустріч працівників та студентів кафедри туризму зі стейкхолдером Максимом Комаровим

15.02.2023 | 14:51

14 лютого 2022 року відбулася зустріч працівників та студентів кафедри туризму спеціальностей 242 «Туризм» та 241 «Готельно-ресторанна справа» зі стейкхолдером, директором готельної мережі ТзОВ «Стаффорент» (Болгарія) Максимом Комаровим.
Приводом для зустрічі стало обговорення щодо проходження практики у мережі готелів «Стафоррент» студентів кафедри, котрі навчаються на освітніх програмах «Туристична діяльність», «Міжнародний туризм», «Готельно-ресторанна справа».
Варто зазначити, що підписання угоди щодо проходження практики студентами кафедри в Болгарії відбулося повторно. Кафедра туризму вже має успішний досвід співпраці з мережею готелів «Стаффорент».
У ході зустрічі було обговорено організаційні, юридичні та практичні моменти проходження практики у Болгарії. Зокрема, увагу було акцентовано на питанні здобуття неформальної освіти студентами. Також, Максим Комаров наголосив на можливості отримання практикантами європейської трудової книжки, яка відкриває хороші перспективи кар’єрного зростання перед майбутніми фахівцями з туризму, зокрема їхньої майбутньої праці у країнах Європи.
Практика в Болгарії є добрим стартом для роботи, оскільки розкриває потенціал студентів у їх безпосередній фаховій діяльності, дає можливість поглибити свої знання з іноземної мови, ближче пізнати культуру та історію Болгарії, а головне – безпосередньо на власному досвіді пізнати основи гостинності, що відповідають високим міжнародним стандартам у сфері ведення туристичного та готельного бізнесу.
Окремо варто зазначити, що гість Максим Комаров досконало володіє українською мовою, професійно підходить до вивчення туристичного ринку України у часі війни, готовий активно консультувати студентів з питань організації та проходження практики.
Під час зустрічі Максим Комаров висловив свою підтримку Україні. Зазначив, що проукраїнська позиція Болгарії залишається непохитною і про це свідчать конкретні дії: з початку повномасштабного вторгнення Болгарія стала тією країною, яка прийняла понад мільйон українських громадян. Важливо також те, що туристичний ринок країни вже понад 5 років не зацікавлений у туристах з росії , натомість основні туристичні потоки, які зустрічає Болгарія – з європейських країн.
Проходження практики у Болгарії дає можливість побачити, як працює індустрія міжнародного туризму, застосувати знання, здобуті під час навчання на кафедрі туризму ЛНУ ім. І Франка на практиці, а також чудова нагода розповісти світу про незламну вільну Україну.