Уперше на факультеті відбулася урбаністична практика для студентів, що навчаються на ОПП “Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток”

29.07.2022 | 16:34

У період з 24 по 29 липня 2022 р. на географічному факультеті вперше проведено урбаністичний розділ комплексної навчальної практики для студентів 1-го курсу, що опановують освітню програму “Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток”. Метою практики було закріплення теоретичних знань, які вони отримали, вивчаючи навчальну дисципліну “Основи урбаністики”.
Кожен студент комплексно досліджує одне з міських поселень України. Програма практики всього включає 10 завдань. Виконавши їх, студенти навчаться на основі різноманітних джерел інформації здійснювати загальну характеристику міста, проаналізують його роль в громаді, історико-географічні особливості розвитку, топоніміку, природні комплекси, соціальну та виробничу інфраструктуру, транспорт, благоустрій, цікаві архітектурні об’єкти, громадські простори, бюджет, містобудівну документацію, планувальну структуру, розвиток приміської зони, бренд та стратегію розвитку.
Практика відбувалася з урахуванням особливостей проведення освітнього процесу в умовах воєнного стану. Студенти отримали завдання для відпрацювання в дистанційному режимі. Керівники практики їх проконсультували по кожному із завдань. Восени відбудеться другий етап практики, після якого студенти презентуватимуть звіти.
Керували практикою проф. Р. Лозинський, доц. О. Склярська й асп. В. Моргацький.