Участь у 66-му онлайн форумі Комісії з питань статусу жінок ООН асистента кафедри економічної і соціальної географії Ірини Ванди

14.03.2022 | 22:31

14 березня 2022 року асистент кафедри економічної і соціальної географії Ірина Ванда долучилася до заходу «Вплив зміни клімату на жінок та дітей в Україні», організованого Світовою Федерацією українських жіночих організацій (СФУЖО) в рамках 66-го віртуального форуму Комісії з питань статусу жінок ООН.

І. Ванда виступила з доповіддю «Розселення і зайнятість як фактор вразливості жінок до зміни клімату в Україні» (англійською мовою).
У доповіді співставлено регіональні відмінності сценаріїв зміни клімату та розселення населення, зокрема жіночого, в Україні. На основі наявних матеріалів опитувань узагальнено оцінку та самооцінку впливу зміни клімату на життєдіяльність жінок та їхніх сімей.

Доповіді також представили п. Світлана Краковська, завідувачка лабораторії прикладної кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України, Вікторія Лупан, експерт з питань води, санітарії і гігієни ЮНІСЕФ в Україні, Олена Маслюківська, доцент кафедри екології Національного університету «Києво-Могилянська академія», Анна Цвєткова, еколог, експерт з питань водопостачання, санітарії та гігієни, Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління, Людмила Порохняк, Голова Національної Ради Жінок України.

Серед слухачів форуму були члени кафедри ЕіС географії, а також науковці із країн Європи, Америки, Азії, що висловили щиру підтримку українцям у часі військової агресії рф.