Участь представників кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій у X Всеукраїнській науково-практичній конференції «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі»

24.11.2021 | 10:46

Студентка IV курсу спеціальності «Харчові технології» Сербіна Катерина (ГрХЛ-41с) під керівництвом д. с-г. н., професора Бомби М. Я. та к. т. н., доцента Маслійчук О. Б. взяла участь у роботі X Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі», що відбулася 23 листопада 2021 р. в Національному університеті харчових технологій.

У рамках роботи секції «Сучасні тренди розвитку ресторанної індустрії» студентка презентувала дослідження на тему «Інноваційні напої як перспективний напрямок оздоровчо-дієтичного харчування». У роботі представлено розроблені інноваційні напої: «Кисіль сироватково-ягідний», напій типу шорле «Вітамінка» та «Зелене смузі». Кисіль включає використання сироватки молочної, плодів аронії та бузини, що значно підвищує  біологічну цінність напою. До складу напою типу шорле «Вітамінка» включено мінеральну воду, сік з яблук, журавлини і мед. Основним складником напою є мінеральна сульфатно-гідрокарбонатна газована вода «Трускавецька», хімічний склад якої дозволяє повністю розкрити смак та аромат компонентів.  «Зелене смузі» містить петрушку, шпинат та зелені яблука, що є полівітамінними та полімінеральними добавками, особливо за вмістом аскорбінової кислоти, бета-каротину, нікотинаміду, заліза, органічних кислот. Включення до складу напою вівсяних пластівців позитивно впливає на функцію травної системи. Пробіотичний ефект забезпечує додавання до напою біо-йогурту. З метою розширення асортименту інноваційні напої повністю відповідають специфікації оздоровчо-дієтичного харчування.

До роботи конференції долучились також студенти ІІІ курсу спеціальності «Харчові технології», що дозволило здобути нові знання у сфері  інноваційних технологій в ресторанному бізнесі.

Науково-педагогічний колектив кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій і студенти висловлюють щиру подяку організаторам конференції, завідувачці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції НУХТ –  д. т. н., професору Нєміріч Олександрі Володимирівні за проведення наукової конференції!