Участь працівників кафедри туризму в англомовному вебінарі на тему “Світові кейси по відбудові зруйнованих міст. Лондон, (Великобританія)”

30.06.2022 | 15:30

29 червня 2022 року викладачі кафедри туризму – доц. Анна Грицишин та асист. Оксана Гаталяк – прийняли участь у англомовному вебінарі на тему “Світові кейси по відбудові зруйнованих міст. Лондон, (Великобританія)”.
Захід був організований Школою PRO PM Construction за підтримки Архітектурної палати Національної спілки архітекторів України. Спікером виступив Пітер Дж. Ларкхем — міський географ, міський морфолог та історик планування, професор планування в Бірмінгемському міському університеті, Великобританія.
На вебінарі було означено кілька ключових моментів масштабної перебудови Лондона, який зазнав cильних пошкоджень внаслідок бомбардувань під час Другої світової війни, а саме:
• Під час реконструкції було вирішено збалансувати всі потреби населення та споруджували не лише житло, а й промзони та відкриті простори. Як наслідок, виникли житлові масиви Лансбері та Лафборо.
• Особливу увагу приділяли зеленим зонам – паркам, сільськогосподарським угіддям та місцям відпочинку.
• З 1949 року в місті почали будувати багатоповерхівки, щоб надати житло людям, які втратили його під час війни. Будували й громадські будівлі, наприклад, Королівський фестивальний зал на Саутбенку відкрили 1951 року.
• Пізніше у місті виникла інша новинка – район Барбікан на руїнах промислових будівель. Це був унікальний проєкт, в рамках якого споруджували не лише житло, а й офіси, музеї, школи. Його розбудовували кількадесят років.
Сподіваємося, що вже зовсім скоро досвід відбудови Лондона можна буде застосовувати у мирній Україні. Разом до перемоги!