Студенти групи ГРФУ-31 (ОПП “Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток”) ознайомилися з мікрорайонами Сигнівка і Сріблястий та відвідали Urban Camp Lviv

15.04.2024 | 16:50

10 квітня 2024 р. відбулося практичне заняття-екскурсія студентів третього курсу бакалаврату групи ГРФУ-31 (ОПП “Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток”) із навчальної дисципліни “Міське планування”, присвячене вивченню різних типів міської забудови. Його провів проф. Р. Лозинський.
Студенти відвідали місцевість Сигнівка й житловий мікрорайон Сріблястий, що знаходяться в західній частині Львова в Залізничному районі, ознайомилися з прикладами садибної, зблокованої, середньої поверховості вільної забудови, процесом поступового ущільнення міської забудови та методами боротьби місцевого населення з ним. Мікрорайон Сріблястий забудовано в 1970-х роках типовими п’ятиповерховими та дев’ятиповерховими цегляними будинками. Авторам проєкту вдалося додати до них певні риси, притаманні львівській архітектурі. У 1980 р. проєкт забудови мікрорайону Сріблястий нагородили Державною премією УРСР ім. Т. Г. Шевченка в галузі архітектури.
Наприкінці заняття-екскурсії студенти відвідали Urban Camp Lviv – безоплатний простір тимчасового житла для вимушено евакуйованих українців зі спортивними активностями та майстер-класами, організатори якого також займаються розвитком та популяризацією вуличних культур. Urban Camp Lviv створили на базі занедбаного палацу культури заводу ЛОРТА, що на вул. Ряшівській, 2. Цей центр – частина мережі молодіжних просторів ТВОРИ!, яку заснували Street Culture і Urban Reform, за підтримки Данської громадської організації вуличних культур GAME.
Кафедра географії України вдячна працівницям Urban Camp Lviv за цікаву і змістовну розповідь про свій заклад, а також керівнику мережі молодіжних просторів ТВОРИ! Олегові Мальцю – за сприяння в організації відвідин простору.