Проходження педагогічної практики студентами ОПП “Середня освіта (Географія)” ОС “Магістр”

20.11.2023 | 11:33

З 27 жовтня по 23 листопада 2023 р. триває педагогічна практика у здобувачів освіти 2 року навчання ОР “Магістр” ОПП “Середня освіта (Географія)”.
У рамках педагогічної практики студенти набувають фахові і загальні компетенції, зокрема: здатність застосовувати знання у професійних та побутових ситуаціях; здатність формувати особисте бачення професійної поведінки з урахуванням особливостей інтересів оточення чи колективу; здатність використовувати систему наукових знань для організації навчальної діяльності у закладах освіти з урахуванням особливостей самого предмету; здатність застосовувати базові знання з природничої та суспільної географії для формування розуміння причинно-наслідкових зв’язків та уміння їхнього застосування у професійній, соціальній діяльності; здатність впроваджувати україноцентричний підхід у науковій та освітній діяльності з урахуванням особливостей природно-техногенної, національної та регіональної безпеки.

Мирослава Птиця, студента ГРОМ-21с проходить педагогічну практику на базі Бучацького ліцею Бучацької міської ради Тернопільської області (керівник від географічного факультету — асист. Любов Котик, від кафедри педагогіки — доц. Володимира Федина-Дармохвал).
У рамках практики Мирослава Птиця провела відкритий урок на тему: “Корисні копалини України” (8-А клас) і міжпредметне заняття (географія/інформатика) у 9-Б класі на тему: “Можливості Microsoft Word у вивченні географії”; разом з учнями 9-Б класу уклала географічний календар на листопад 2023 р.
На міжпредметному занятті, яке проведене разом з вчителем інформатики, учні сформували навички досліджувати важливі події з сфери природничої і суспільної географії засобами цифрових технологій.