Представники кафедри туризму – учасники онлайн-марафону “Жінка-лідерка в цифровому просторі”

14.12.2022 | 13:01

Д. е. н., проф., завідувачка кафедри туризму Мальська М. П. та к. е. н., доц. кафедри туризму Мункачій І. З. 13 грудня 2022 року взяли участь в онлайн-марафоні “Жінка-лідерка в цифровому просторі” у межах співпраці Google Україна та Міністерства цифрової трансформації України, національного проєкту Дія. Цифрова освіта, структури ООН Жінки у партнерстві з Українською бібліотечною асоціацією за виконання Академією цифрового розвитку й підтримки Міністерства закордонних справ Канади.

До вітального слова долучились Заступниця Міністра цифрової трансформації України Валерія Іонан, Директор із взаємодії з органами державної влади Google Україна Олег Якимчук, Регіональна директорка ООН Жінки в Європі та Центральній Азії Алія Ель-Ясир, Президентка ВГО “Українська бібліотечна асоціація” Оксана Бруй.

Головними темами онлайн-марафону були:

  • Цифрова грамотність для подолання викликів, спричинених пандемією та війною.
  • Лідерство жінок, як цифрових менеджерів громад під час війни.
  • Опанування різних цифрових навичок за допомогою національного проєкту Дія. Цифрова освіта.
  • Формування базових цифрових навичок жінок, які опинилися у складних життєвих обставинах.
  • Навчальні сесії щодо налаштування мобільних пристроїв, пошуку та установки застосунків, використання онлайн-ресурсів для навчання, організація ефективної комунікації, отримання цифрових послуг онлайн.

Під час доповідей учасники мали змогу долучитися до обговорення, поставивши запитання експертам у чатах, а також взявши участь в опитуваннях онлайн.