Практикум та лекційне заняття з предмета “Туристичне львовознавство” для студентів 4 курсу зі спеціальності “Туризм”

09.11.2023 | 15:00

8 листопада 2023 року завідувач лабораторії кафедри туризму Завадовський Тарас спільно з Віктором Мельником, кандидатом історичних наук, доцентом кафедри “Архітектури та реставрації” НУ “ЛП” провели практикум та лекційне заняття з предмета “Туристичне львовознавство “.

Під час відвідування реставраторських майстерень та ознайомлення з методикою реставрації й збереження пам’яток архітектури у Львові студенти 4 курсу зі спеціальності “Туризм” отримали додаткові знання з нової практичної дисципліни.
У ході лекційно-практичного заняття студенти ознайомились з теорією та практикою реставрації пам’яток архітектури та ансамблів, ревалоризацією та регенерацією містобудівельних комплексів, історією розвитку архітектури та містобудівельних комплексів західного регіону України зокрема Львова.
Ця співпраця збагачує знання студентів з архітектурної спадщини та її збереження, адже Львів є перлиною архітектури України, у якій зосереджені найбільше пам’яток архітектурних серед усіх українських міст. А також з 1998 року ансамбль історичного центру Львова внесено у Список об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО.