Поїздка студентів і викладачів географічного факультету за програмою “Студентських обмінів” (DAAD) до Федеративної республіки Німеччина

29.04.2024 | 14:55

Студенти географічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка під керівництвом доцента кафедри туризму Василя Стецького з 15 по 26 квітня 2024 р. здійснили навчальну поїздку за програмою “Студентських обмінів” (DAAD) до Федеративної Республіки Німеччини.
За програмою навчальної поїздки вони відвідали й слухали лекції з питань політичних, економічних і соціальних проблем Німеччини, підтримки і співпраці України і Німеччини в українсько-російській війні професорів та наукових працівників Інститутів географії університетів міст Лейпціг, Єна, Тюбінген, Бамберг і Байрот. Цікавими і повчальними були змістовні розповіді про екологічний стан у місті Лейпціг та його околиць у Центрі досліджень охорони навколишнього середовища імені Гельмгольца,
Також українські учасники поїздки здійснили екскурсії до центру промислового туризму – новозбудованого автомобільного заводу BMW, до логістичного центру водного порту каналу Дунай – Майнц у місті Бамберг, що організую перевезення вантажів країн Південно-Східної, Центральної і Західної Європи, до витоків річки Дунай та водоспаду на річці Рейн у швейцарському місті Шаффгаузен .
Серед ключових питань учасники програми також вивчали туристичний потенціал і туристичну інфраструктуру Федеральних Земель Саксонія, Тюрінгія, Баден-Вюртемберг й Баварія.
За підсумками виконання навчальної поїздки за програмою DAAD її українські учасники отримали сертифікати.