Поглиблюємо знання студентів кафедри туризму у рекреаційній діяльності на природоохоронних територіях

01.12.2023 | 14:30

29 листопада 2023 року для бакалаврів 4-го року навчання спеціальності 242 «Туризм» в рамках ОПП «Туристична діяльність» при проведенні лекційних занять з курсів «Пізнавально-природничий туризм» та «Туризм на природоохоронних територіях» доцентом Дмитруком Р. Я. була запрошена к.б.н., наукового співробітника відділу ландшафтознавства і біотичного різноманіття Державного природничого музею НАНУ Марина Рагуліна.
Фахівець прочитала лекцію на тему «Рекреаційна діяльність на території об’єктів природно-заповідного фонду».

На занятті розглянули перелік важливих питань, зокрема законодавча база туристичної діяльності, напрями туристичної й рекреаційної діяльності, аналіз позитивних і негативних впливів рекреаційної діяльності на території обʼєктів ПЗФ.
Висловлюємо щиру подяку лектору за цікавий і різноплановий матеріал.

Такі заняття з фахівцями відповідних профілів на тему рекреаційної діяльності на природоохоронних територіях дуже корисні для студентів кафедри туризму, бо одним з перспективних місць праці наших випускників є національні природні і регіональні ландшафтні парки.
На кафедрі підготовлено Освітньо-професійну програму «Рекреаційна діяльність» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 242 Туризм і рекреація галузі знань 24 Сфера обслуговування. Зараз триває підготовка до впровадження цієї програми.