Студент групи ГРФУ-31 Петро Пановик опанував курс “Інструменти для постконфліктного відновлення міст” від Делфтського технічного університету в Нідерландах

05.12.2023 | 11:15

Студент кафедри географії України групи ГРФУ-31с Петро Пановик, що навчається за освітньою програмою “Урбаністка, просторове планування і регіональний розвиток”, пройшов онлайн навчання й отримав сертифікат із курсу “Інструменти для постконфліктного відновлення міст” (“Tools for Post Conflict Urban Recovery”) від Делфтського технічного університету – найстарішого та найбільшого технічного університету в Нідерландах.

TU Delft організував цей курс у партнерстві з UNUN The Ukraine, The Netherlands Urban Network, RMIT Melbourne та Zuyd University. Він спрямований передусім на обговорення просторових стратегій інтегрованого відновлення міст за постконфліктних умов. Увага зосереджувалася на практичних інструментах просторового планування та розробленні стратегій, земельної політики та політики переселення, механізмах забезпечення справедливості, участі та прозорості у відновленні міст та ін.

Курс включав два етапи. На першому, який відбувся в травні – червні 2023 р., організатори підготували для учасників низку он-лайн-лекцій з проблематики відбудови міст. Другий етап, який відбувся восени, передбачав підготовку слухачами курсу самостійних відеопроектів з проблематики відновлення міст. Зокрема, Петро Пановик підготував відео про відбудову м. Тернопіль після Другої світової війни.

Більше про курс “Tools for Post Conflict Urban Recovery”: https://postconflictrecovery.org/

Відео студента групи ГРФУ-31с Петра Пановика про відбудову м. Тернопіль після Другої світової війни: https://www.youtube.com/watch?v=tkzINm3FZnk