Участь науково-педагогічних працівників географічного факультету в «Обласному семінарі-практикумі підготовки учнів до участі у І-ІІІ етапах Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких проєктів»

11.12.2022 | 14:08

9 грудня 2022 р. науково-педагогічні працівники географічного факультету, старший викладач кафедри туризму Юрій Зінько та асистентка кафедри економічної і соціальної географії Любов Котик, взяли участь в «Обласному семінарі-практикумі підготовки учнів до участі в І-ІІІ етапах Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких проєктів». Захід був організований КЗ ЛОР «Львівська обласна Мала академія наук учнівської молоді» для вчителів географії м. Львова та Львівської області.

У рамках семінару-практикуму викладачі поділилися з присутніми досвідом пошуку ідей наукової роботи конкурсу-захисту, укладання методики дослідження, проблемними моментами виконання роботи. Доцент геологічного факультету, Василь Дяків розкрив особливості провадження геологічних та еколого-геологічних досліджень на території Львівської області. Асист. Любов Котик ознайомила присутніх з можливостями використання методів анкетування та ментальних карт у суспільно-географічних дослідженнях. Ст. викл. Юрій Зінько розкрив проблемні моменти пошуку наукової теми дослідження. Наголосив, що: «при виборі теми наукового дослідження важливо пройти етап наукового пізнання теми».

Любомира Шевчук, керівник відділення Наук про Землю, ґрунтовно розкрила особливості організації роботи учнів в конкурсі-захисті науково-дослідницьких проєктів. Наголосила на проблемному моменті сучасної географічної освіти — виявлення обдарованих дітей та їхнє зацікавлення науковою діяльністю в географії.

Дякуємо вчителям географії за долучення до наукового заходу та популяризацію ідей географії в учнівському середовищі!