Нові публікації кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій

06.11.2022 | 17:44

Вийшов друком навчальний посібник «Барна справа та мистецтво бариста» авторства доцентів Майкової С. В., Маслійчук О. Б. та Сусол Н. Я.

2022- посібник Майкова Маслійчук фото

У навчальному посібнику розкрито теоретичні та практичні відомості з основ барної справи та майстерності бариста.
Зокрема:

  • наведено характеристику особливостей виробничої діяльності в закладах готельно-ресторанного господарства, визначено їх обладнання, устаткування та матеріально-технічне забезпечення;
  • подано характеристику напоїв, кави, кавових напоїв та напоїв із вмістом кави;
  • наведено технологію виготовлення різних видів кави;
  • проведено ознайомлення з основними типами кавових машин та їх порівнянням, підготовчими заходами до обслуговування, способами купажування кавових напоїв та організацією розважально-тематичних заходів в барах;
  • висвітлено пропозиції з культури споживання кави та наведено асортимент солодощів до кави.

Навчальний посібник «Барна справа та мистецтво бариста» актуальний для здобувачів вищої освіти спеціальностей 181 «Харчові технології», 241 «Готельно-ресторанна справа», 242 «Туризм», а також керівників і фахівців закладів ресторанного бізнесу.

Автори висловлюють щиру вдячність декану географічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка – Володимиру Івановичу Біланюку за сприяння видання навчального посібника, підтримку та розвиток науки у непростий для України час.

Колектив кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій щиро вітає доцентів Майкову С. В., Маслійчук О. Б. і Сусол Н. Я. з виходом навчального посібника, бажає успіхів, натхнення у подальшій праці на благо науки та мирного неба над Україною!