Нові публікації кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій
Вийшов друком навчальний посібник «Барна справа та мистецтво бариста» авторства доцентів Майкової С. В., Маслійчук О. Б. та Сусол Н. Я.
У навчальному посібнику розкрито теоретичні та практичні відомості з основ барної справи та майстерності бариста.
Зокрема:
- наведено характеристику особливостей виробничої діяльності в закладах готельно-ресторанного господарства, визначено їх обладнання, устаткування та матеріально-технічне забезпечення;
- подано характеристику напоїв, кави, кавових напоїв та напоїв із вмістом кави;
- наведено технологію виготовлення різних видів кави;
- проведено ознайомлення з основними типами кавових машин та їх порівнянням, підготовчими заходами до обслуговування, способами купажування кавових напоїв та організацією розважально-тематичних заходів в барах;
- висвітлено пропозиції з культури споживання кави та наведено асортимент солодощів до кави.
Навчальний посібник «Барна справа та мистецтво бариста» актуальний для здобувачів вищої освіти спеціальностей 181 «Харчові технології», 241 «Готельно-ресторанна справа», 242 «Туризм», а також керівників і фахівців закладів ресторанного бізнесу.
Автори висловлюють щиру вдячність декану географічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка – Володимиру Івановичу Біланюку за сприяння видання навчального посібника, підтримку та розвиток науки у непростий для України час.
Колектив кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій щиро вітає доцентів Майкову С. В., Маслійчук О. Б. і Сусол Н. Я. з виходом навчального посібника, бажає успіхів, натхнення у подальшій праці на благо науки та мирного неба над Україною!