Набуття професійних навиків студентами-магістрами спеціальності 014.07 Середня освіта (географія)

20.12.2022 | 18:24

19 грудня 2022 р. відбулося чергове семінарсько-практичне заняття у магістрів спеціальності 014.07 Середня освіта (географія). У рамках навчальної дисципліни «Освітній менеджмент в географії» (викладачі: доц. Володимир Біланюк, асист. Любов Котик) студенти групи ГРОМ-11с отримали навики з аналізу зовнішнього та внутрішнього середовища освітнього менеджменту загальноосвітніх навчальних закладів. Практична робота «Зовнішнє та внутрішнє середовище освітнього менеджменту загальноосвітніх навчальних закладів» передбачала опрацювання матеріалів про функціонування закладів, знайомство з їхньою типовою освітньою програмою та означення місця географії в ній, аналіз кошторису закладу освіти та його фандрейзингової діяльності, укладання SWOT-аналізу закладу освіти.

У процесі виконання та презентації результатів практичної роботи магістри дискутували на предмет представлення географії у типових навчальних програмах закладів освіти, провадження у них освітнього менеджменту з географії через призму функціонування навчальних гуртків («Краєзнавство», «Туризм і краєзнавство» та ін.), навчально-дослідних спільнот («Ініціативна молодь і розвиток територіальної громади», «Територіальна громада і заклади освіти» тощо) тощо.

Магістри отримали професійні практичні знання з укладання SWOT-аналізу закладу освіти,  комплексного дослідження зовнішнього і внутрішнього середовища функціонування закладу освіти; розвинули м’які навики: робота в команді, комунікація — з представниками громади та закладу освіти, самопрезентація, тайм-менеджмент тощо.

Бажаємо магістрам застосувати набуті знання та навики у майбутній професійній діяльності!