24 січня 2024 р. на географічному факультеті відбулася лекція професора соціології та урбаністики Мейджі Гакуін університету (м. Токіо, Японія) Шінджі Іванага

24.01.2024 | 09:53

24 січня 2024 р. на географічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася лекція професора соціології та урбаністики Мейджі Гакуін університету (м. Токіо, Японія) Шінджі Іванага (Shinji IWANAGA, Professor of Sociology and Urban Studies, Department of Sociology, Meiji Gakuin University, Tokyo, Japan) на тему“Tokyo as a largest metropolitan region in the world: some reflections on its postwar experience with regard to the future of Ukraine” “Токіо, як найбільше міська агломерація світу, в роздумах про майбутній повоєнний досвід України”.

Основні тези лекції:

  • сьогодні справжню Японію можна знайти лише поза межами агломерації, десь далеко у горах;
  • агломерація Токіо та інші агломерації Японії втрачають свою автентичність внаслідок стрімкої модернізації; у першу десятку найбільших агломерацій не входить жодна американська агломерація, хоч сама Америка має істотний вплив на глобальні процеси урбанізації;
  • молодим людям в Україні слід пам’ятати, що після повоєнного відновлення слід думати не лише про матеріальну відбудову, але й про збереження української ідентичності.

Дякуємо професору Шінджі Іванага за цікаві рефлексії та дискусії. Дякуємо декану географічного факультету Володимиру Біланюку та кафедрі туризму за прекрасну аудиторію, яка функціонує навіть під час повітряної тривоги. Дякуємо Юрію Полянському за чудовий переклад і пояснення складних філософських теорій з урбаністики, а головне – дякуємо ЗСУ за те, що ми є!