Лекція-екскурсія для студентів кафедри географії України групи ГРФУ-21с на тему “Проблеми забудови історичної частини м. Львова” в межах вивчення навчальної дисципліни “Основи просторового планування”

23.10.2023 | 12:57

20 жовтня 2023 р. для студентів кафедри географії України групи ГРФУ-21с, що навчаються за бакалаврською освітньою програмою “Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток” (спеціальність 106 “Географія”), проведено лекцію-екскурсію на тему “Проблеми забудови історичної частини м. Львова” в межах вивчення навчальної дисципліни “Основи просторового планування”. Лектор, завідувач кафедри географії України проф. Р. Лозинський розповів студентам про конфліктні ситуації, що періодично виникають у Львові, у зв’язку із новим будівництвом у межах його історичної забудови, особливо найдавнішої частини Старого міста, занесеної до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Студенти оглянули новочасні будови, що спричинили неоднозначну реакцію з боку львів’ян, розташовані за адресами: вул. Дорошенка 2, пл. Міцкевича 9 і 10, ріг вул. Вірменська і вул. Краківська.

До студентів Франкового університету долучилися їхні товариші-студенти з географічного факультету з Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, які перебували в цей час у Львові.