Студенти кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій вивчають асортимент та органолептичну оцінку продуктів харчування на базі Лабораторії харчових технологій та ресторанного обслуговування

09.03.2023 | 11:44

8 березня 2023 р. проведено лабораторне заняття з навчальної дисципліни «Товарознавство харчових продуктів» на тему «Вивчення асортименту макаронних виробів та їх органолептична оцінка» на базі Лабораторії харчових технологій та ресторанного обслуговування.
Студенти спеціальності 181«Харчові технології» академічної групи ГРХТ-21с під керівництвом доцентки Вівчарук Ольги Миколаївни вивчили асортимент макаронних виробів та оволоділи прийомами визначення їх якості.
Зокрема, розглянуто чотири сорти макаронних виробів (трубчасті, ниткоподібні, стрічкоподібні, фігурні) від торгових марок – «La’Pasta», «Szlachecki», «Чумак». Важливими складовими дослідження було надання органолептичної оцінки виробам, а саме: смак, запах, поверхня виробів, колір, форма, стан виробів після варіння.
Результати проведеного лабораторного заняття здобувачі зможуть використовувати у професійній діяльності, а також при написанні курсових та наукових робіт.