Набуття фахових компетентностей здобувачами 1 курсу спеціальності Харчові технології першого (бакалаврського) рівня вищої освіти в процесі виконання лабораторної роботи «Вивчення асортименту та органолептична оцінка якості чаю»

26.02.2024 | 11:51

20 лютого 2024 року у Лабораторії харчових технологій та ресторанного обслуговування кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій відбулось лабораторне заняття з курсу «Товарознавство харчових продуктів» на тему «Вивчення асортименту та органолептична оцінка якості чаю» (викладачка доц. Вівчарук О.М.)

Виконуючи практичну роботу, здобувачі вивчили асортимент, порядок проведення органолептичної оцінки різних видів чаю, прийоми визначення його якості.
Дослідженням охоплено дев’ять сортів чаю, виявлено споживчі переваги таких сортів чаю: байхового (чорного, зеленого, жовтого, червоного), пресованого (чорного та зеленого), таблетованого (чорного та зеленого).
Студенти провели органолептичну оцінку виробів згідно таких критеріїв: зовнішній вигляд, аромат і смак, настій, колір розвареного листа, а також визначили, чому органолептичний метод оцінки якості є найбільш важливим.

На практичному занятті здобувачі набули фахових компетентностей розуміння сутності перетворень основних компонентів продовольчої сировини впродовж технологічного процесу, проводити дослідження в умовах спеціалізованих лабораторій для вирішення прикладних задач, організовувати та проводити контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів та харчових продуктів із застосуванням сучасних методів.