Розпочалась ХVІІ Міжнародна наукова конференція «Географія, економіка і туризм: національний та міжнародний досвід», присвячена 20-річчю кафедри туризму

07.10.2023 | 22:02

6 жовтня 2023 року на географічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка розпочалась ХVІІ Міжнародна наукова конференція «Географія, економіка і туризм: національний та міжнародний досвід», присвячена 20-річчю кафедри туризму.
У науковому заході беруть участь знані вчені з України та Польщі.

Організували дводенний науковий форум кафедра туризму географічного факультету у співпраці з кафедрою європейських та регіональних студій факультету міжнародних відносин та Еколого-географічним фондом.

Із вітальним словом до учасників конференції звернулася завідувачка кафедри туризму, докторка економічних наук, професорка Марта Мальська. Марта Пилипівна наголосила, що традиційний науковий захід цьогоріч є особливо святковим, адже присвячений 20-річчю кафедри туризму на географічному факультеті. Марта Мальська коротко розповіла учасникам про початок створення кафедри, ознайомила з напрацюваннями колективу за цей період.

Учасників конференції привітав проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Володимир Качмар. Насамперед Володимир Михайлович відзначив, що географічні науки нерозривно пов’язані з історією Львівського університету, адже їх вивчали студенти у різні періоди його існування. «Тому, свого часу, й виникла ідея створити кафедру туризму, працівниками якої спершу були лише п’ять осіб. Сьогодні тут працюють майже 40 науковців, що демонструє активний розвиток географічного факультету та Університету в цілому. Освітні програми кафедри туризму сьогодні є надзвичайно актуальними і свідчать про добрий і дієвий менеджмент на факультеті. Тож бажаю кафедрі процвітання та активного набору талановитих студентів. Все вдасться, адже працівники кафедри як ніхто знають, як зробити так, щоб студенти були гордими стати її випускниками», – наголосив Володимир Качмар.
Від імені Ректора Львівського університету, члена-кореспондента НАН України, професора Володимира Мельника Володимир Качмар вручив Подяки представникам колективу кафедри туризму за багаторічну сумлінну працю, вагомі здобутки у професійній діяльності та з нагоди 20-річчя від часу створення кафедри.
До вітальних слів долучився декан географічного факультету Володимир Біланюк. Володимир Іванович, звертаючись до учасників конференції, насамперед висловив вдячність завідувачці кафедри туризму Марті Мальській та усьому колективу за плідну працю. За словами декана, за відносно невеликий відтинок часу, працівники кафедри зуміли на високому рівні організувати науково-освітню складову та засвідчити свій професіоналізм.
Учасники наукового форуму вели роботу у форматі пленарного засідання, де обговорили найбільш актуальні питання у сфері туризму та готельно-ресторанної справи. Зокрема, науковці акцентували увагу на актуальності лікувально-оздоровчого туризму та туристично-рекреаційному потенціалі українських міст, обговорили підходи до зонування агротуристичних дестинацій, інновації у сфері рекреації, особливості індустріального туризму та інше.
Також під час секційних засідань учасники міжнародної конференції порушили питання екологічного та ділового туризму в Україні, обговорили безпеку туристів під час воєнного стану та акцентували увагу на можливостях у сфері туризму Бібрської ОТГ, Карпатського регіону, Стрийського району та окремих районів міста Львова. Окремо також науковці обговорили кейси проєкту «Спадщина UA» як успішного досвіду відновлення унікальних садиб Львівської області для потреб туризму й торкнулися у своїх дискусіях низки інших важливих тем.

За матеріалами Пресцентру ЛНУ імені Івана Франка