Кафедра туризму – на міжнародній конференції з впливу пандемії на галузь туризму і гостинності (18–19 листопада 2021 року, Познань, Польща)

29.11.2021 | 11:02

Представник кафедри туризму Юрій Зінько виголосив доповідь на тему “Вплив пандемії на сільський туризм і екотуризм Карпатського регіону” на IV Міжнародній конференції “Сучасні виклики в туризмі і рекреації”, що відбулась 18–19 листопада 2021 року у Познані (Польща). Співорганізаторами конференції були Вища банківська школа у Познані та Університет імені Адама Міцкевича у Познані. Ця доповідь була підготовлена у співавторстві кафедр туризму ЛНУ імені Івана Франка, КНУ імені Тараса Шевченка та Університету Короля Данила в Івано-Франківську.

У доповіді було представлено основні тенденції щодо туристичного руху і особливостей обслуговування на сільських територіях і в національних парках Карпатського регіону України у пандемічних умовах 2020-2021 років. Конференція відбувалася і гібридному режимі, в ній взяли участь представники навчальних туристичних закладів Польщі та ще 15 країн.

Кафедра туризму ЛНУ імені Івана Франка тісно співпрацює з освітнім туристичним осередком Вищої банківської школи у Познані. У 2019 році ці інституції виступили співорганізаторами попередньої, ІІІ Міжнародної конференції під титулом “Туризм і рекреація в метрополіях – проблеми та виклики”. На цій конференції була сформована польсько-українська дослідницька група з дослідження проблематики туризму в агломераціях на прикладі Познані, Вроцлава, Кракова, Львова та Києва. На цьогорічній конференції було підтверджено цю тематичну співпрацю з представленням її результатів у науковому часописі “Studia Periegetica” (Index Сореrnicus).