Доцентка кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Ірина Петлін стала експерткою з акредитації кваліфікаційних центрів Національного агентства кваліфікацій

31.08.2023 | 12:16

27 липня 2023 року доцентку кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Ірину Петлін включено до Реєстру експертів з акредитації кваліфікаційних центрів на засіданні Національного агентства кваліфікацій (рішення № 4, протокол № 22 (122) від 27 липня 2023 року). Ірина Володимирівна стала експертом з координації питань кваліфікації у готельно-ресторанній справі та туризмі.
Національне агентство кваліфікацій (НАК) – це головний державний колегіальний орган України з розробки, координації, супроводу, реєстру та іншої діяльності у сфері кваліфікацій, діє на стику декількох міністерств, громадських організацій, Міністерства освіти і науки України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства економіки України, Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні та Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні.
Місія Національного агентства кваліфікацій надзвичайно важлива, оскільки цей орган створює механізми прозорого присвоєння професійних кваліфікацій на основі сучасних професійних стандартів та прогнозів потреб ринку праці, узгоджує українську систему кваліфікацій з європейською. НАК акредитує Кваліфікаційні центри, де підтверджується кваліфікація на основі формальної, неформальної освіти чи інформального навчання, здобутого в Україні та за кордоном.
Колектив кафедри щиро вітає Ірину Володимирівну з обранням експертом з акредитації кваліфікаційних центрів, бажає успіхів у становленні експерта, а також успіхів в особистому та професійному зростанні.