Гостьова лекція для студентів, що навчаються за освітньо-професійною програмою “Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток” від старости с. Воютичі Н. Рогача

08.12.2023 | 13:20

У вівторок 5 грудня 2023 р. у лекції з навчальної дисципліни “Адміністративно-територіальний устрій і адмінреформа в Україні” (викладач – доц. Склярська О. І.) для студентів групи ГРФУ-31 с (освітньо-професійна програма “Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток”) взяв участь староста с. Воютичі Бісковицької територіальної громади Самбірського району Львівської області Рогач Назар Михайлович, географ за освітою, випускник кафедри географії України.

Під час лекції на тему “Адміністративно-територіальна реформа: переваги та виклики для розвитку сільських поселень” Назар Рогач детально розповів студентам про особливості функціонування сільської територіальної громади, розкрив переваги фінансової децентралізації, проаналізував проблемні питання забезпечення освітніх закладів малих сіл, поділився практичним досвідом та викликами, що виникають у роботі старости.
Наприкінці заняття студенти поставили запитання гостеві та отримали вичерпні відповіді.

Кафедра географії України вдячна Назару Рогачу за цікаву гостьову лекцію, важливу для формування фахових компетентностей студентів.