Заняття – екскурсія студентів освітньої програми “Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток” з навчальної дисципліни “Основи урбаністики”

30.03.2023 | 13:31

У середу, 29.03.2023 р., відбулося практичне заняття-екскурсія студентів першого курсу бакалаврату групи ГРФУ-11 освітньої програми “Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток” з навчальної дисципліни “Основи урбаністики”, присвячене вивченню різних типів міської забудови.

Його провели проф. Р. Лозинський і асп. В. Моргацький.
Студенти відвідали житлові мікрорайони Сріблястий і Сигнівка, що знаходяться у західній частині міста в Залізничному районі, ознайомилися з прикладами садибної, зблокованої, середньоповерхової вільної забудови, процесом поступового ущільнення міської забудови та методами боротьби місцевого населення з ним.
Вони побачили перший у Львові десятиповерховий житловий будинок на вул. Виговського, двосторонню велосипедну доріжку зі світлофорами на вул. Городоцькій, застосування елементів тактичного урбанізму поблизу 5-ої міської клінічної поліклініки, оновлений сквер на вул. Ряшівській й ін.

Студенти отримали також навички використання різноманітних методів урбаністичних досліджень.