Еколог року – Марія Лопушанська, аспірантка географічного факультету

21.12.2021 | 15:39

Вдале поєднання знань з прикладної географії, екології і технологій захисту навколишнього середовища дає чудові результати – Марія Лопушанська, аспірантка кафедри конструктивної географії і картографії,  виборола звання “Еколог року”. 14  грудня 2021 року вона здобула перемогу у профільній Всеукраїнській олімпіаді для екологів підприємств-2021.

Всеукраїнська Олімпіада для екологів підприємств — 2021 проводиться в Україні вдруге з метою підвищення професійного рівня працівників екологічних служб та об’єднання професіоналів з усіх регіонів України.

Щоб пройти всі три етапи проєкту і отримати звання Переможця, важливо:

  • володіти базовим об’ємом знань з фізики, хімії, біології, інформатики;
  • мати необхідні знання з природничих наук (геологія, метеорологія, гідрологія та інші);
  • досконало володіти умінням використовувати знання з професійних дисциплін (моніторинг навколишнього середовища, екологічне право, економіка природокористування, заповідна справа, нормування антропогенного навантаження на природне середовище тощо);
  • бути не лише фахівцем у галузі екології, але й хорошим інженером. Тому що розібратися у всіх хитросплетіннях виробництва може тільки людина, яка розуміє технологію виробництва. Інженерні знання допомагають вирішувати проблеми і суто технічного характеру.

У першому турі учасники у зручний для себе час мали відповісти на 70 тестових питань, які стосуються загалом галузі екології. У другий тур проходили ті, які подолали прохідний бал у тестах. Марія Лопушанська відповіла правильно на 65 запитань.

Другий тур — більш практичний- на вибір 3 питання та 3 практичних завдання. На цьому етапі львів’янка набрала 28 балів з 30 можливих.
У фінал Олімпіади вийшли шестеро екологинь з різних підприємств, з різних напрямків діяльності. Протягом тижня фіналісткам треба було розповісти про свої досягнення у цій галузі. Марія Лопушанська презентувала свою екотрансформацію за цей рік.

За матеріалами
https://ecolog-ua.com/events/onlayn-marafon-ekolog-roku-ii-vseukrayinska-olimpiada-z-prykladnoyi-ekologiyi 
lviv.media