Набуття фахових компетентностей здобувачами-бакалаврами І курсу спеціальності «Харчові технології» під час виконання лабораторної роботи на тему: «Ознайомлення з асортиментом м’яса, оволодіння методами органолептичної оцінки якості» («Товарознавство харчових продуктів»)

10.04.2024 | 16:07

9 квітня 2024 року у лабораторії харчових технологій та ресторанного обслуговування кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій ЛНУ ім. Івана Франка відбулось лабораторне заняття з дисципліни «Товарознавство харчових продуктів» на тему: «Ознайомлення з асортиментом м’яса, оволодіння методами органолептичної оцінки якості» (доц. Вівчарук О.М.).

Під час лабораторного заняття здобувачі набули навичок органолептичного дослідження різних видів м’яса забійних тварин (телятини, яловичини, свинини, баранини), вивчили методи оцінки якості м’яса згідно показників: зовнішній вигляд, колір поверхні туші, стан м’язів на розрізі, консистенція, запах, стан жиру, сухожилок, прозорість і аромат бульйону.
На лабораторному занятті здобувачі набули фахових компетентностей розуміння сутності перетворень основних компонентів продовольчої сировини впродовж технологічного процесу, проводити дослідження в умовах спеціалізованих лабораторій з використанням сучасного обладнання, організовувати та проводити контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів та харчових продуктів із застосуванням сучасних методів.