Участь студентів спеціальності «Харчові технології» кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій у майстер-класі «Харчові волокна. Практичний досвід використання в м’ясній промисловості»

12.04.2024 | 10:55

3 квітня 2024 року здобувачі кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій бакалаврського та магістерського рівня вищої освіти спеціальності «Харчові технології» з доценткою Маслійчук О. Б. долучилися до онлайн практичного майстер-класу на тему: «Харчові волокна. Практичний досвід використання в м’ясній промисловості», що відбувся у колаборації з компанією ТОВ «ПРО-ФАЙБЕР» (засновник Микола Воронцов).
Майстер-клас відбувся в лабораторії кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Національного університету харчових технологій (м. Київ).

Під час майстер-класу студенти ознайомилися з широким переліком харчових волокон від Pro-Fiber, технологією виробництва, фізико-хімічними характеристиками та практичним застосуванням клітковини у м’ясній промисловості.

Здобувачі також засвоїли застосування фруктових волокон: клітковини з какао, яблука, вівсяної, чорної смородини, аронії. Загалом, застосування харчових волокон – це один з важливих напрямів сучасних інновацій з добавками у харчовій промисловості.
Колектив та здобувачі кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій ЛНУ ім. Івана Франка висловлюють щиру подяку Миколі Воронцову та викладачам кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів НУХТ, з якими розвиваємо плідну співпрацю, за цікавий майстер-клас та можливість набуття нових знань і навичок.