Микола Мотичак під керівництвом доценток Ольги Маслійчук і Галини Кушнірук здобув І місце у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science 2024» за напрямом «Food Science and Technologies»

02.04.2024 | 11:03

27 березня 2024 р. відбувся II етап Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science 2024» за напрямом «Food Science and Technologies» на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association.

Загалом на I етап міжнародного конкурсу було подано 362 роботи з українських та закордонних закладів, у тому числі з університетів Оману, Литви, Сербії, Польщі, Румунії, Грузії, Казахстану, Болгарії, Молдови, Узбекистану. До складу журі конкурсу увійшли 144 спеціалісти-науковці, з них 92 з 23 зарубіжних країн (США, Німеччина, Швейцарія, Італія, Великобританія, Греція, Туреччина, Литва, Латвія, Естонія, Польща, Грузія та інші).

За напрямом «Food Science and Technologies» на I етап конкурсу було подано 37 наукових робіт. На першому етапі конкурсу відбулося рецензування наукових робіт членами журі та обговорення їх онлайн на засіданнях. За даним напрямком були визначені 10 фіналістів, які були запрошені до участі у другому етапі конкурсу.

У фіналі конкурсу Львівський національний університет імені Івана Франка представляв Микола Мотичак, здобувач другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології.
Студент успішно і впевнено захистив результати наукового дослідження на актуальну тему «Development of meat and vegetable protein minced meat for the production of dehydrated food in the diet of the military personnel of the armed forces of Ukraine» англійською мовою під керівництвом доценток кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій – канд. техн. наук Ольги Маслійчук і канд. екон. наук Галини Кушнірук.
Лідерські позиції у рейтингу І етапу, професійний рівень виконаної роботи та представленої презентації, вільне володіння англійською мовою, вміння аргументовано представляти результати своїх досліджень дозволили Миколі здобути І місце у міжнародному конкурсі (http://isc.ontu.edu.ua/wp-content/uploads/sites/50/2024/03/2024-2-Food.pdf).

Вітаємо здобувача Миколу Мотичака та наукових керівників Ольгу Маслійчук і Галину Кушнірук з перемогою і бажаємо натхнення, нових творчих злетів і подальших наукових здобутків!