Зимове сходження географів на Говерлу

30.01.2015 | 23:01

Прес-центр

Фотогалерея

28-30 січня 2015 р. з ініціативи студентів івикладачів географічного факультету й за підтримки проректора з науково-педагогічної, професораЯрослава Гарасима відбулося зимове сходження, присвячене 200-річчю від дня народження автора музики державного гімну «Ще не вмерла України ні слава, ні воля» Михайла Вербицького (1815-1875). 150 років тому у львівському журналі «Мета» вперше вийшла друком публікація вірша Павла Чубинського з нотами Михайла Вербицького.
У зимовому сходженні на Говерлу взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи Ярослав Гарасим, декан географічного факультету Володимир Біланюк, доценти Ірина Койнова, Ігор Рожко, Євген Іванов, співробітник Розтоцького ландшафтно-геофізичного стаціонару Євген Тиханович, студенти Святослав Зюзін, Юрій Вергелес, випускники Роман Гулянич, Тарас Чаус.
29 січня 2014 р. учасники здійснили сходження на найвищу гору України – Говерлу, підтримавши ініціативу Львівського національного університету імені Івана Франка щодо вшанування композитора Михайла Вербицького, який навчався та отримав сан священика у Львівській Греко-Католицькій семінарії (нині корпус географічного факультету, вул. Дорошенка, 41). Незважаючи на надзвичайно складні погодні умови, учасники акції заспівали на вершині Говерли Гімн України, який завжди підтримував моральний дух і волю українців у важких і вирішальних ситуаціях. Присутні також відзначили 97-му річницю бою під Крутами – героїчної та водночас трагічноїсторінки в історії українського визвольного руху.