Зустріч з польськими колегами з Любліна щодо співпраці в галузі урбаністики й просторового планування

07.01.2023 | 14:52

5 січня 2023 р. відбулася координаційна онлайн-зустріч завідувача кафедри географії України проф. Р. Лозинського з працівниками відділу наук про Землю й просторового загосподарювання Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні (Республіка Польща) – проф., габіл. д. н. В. Пантилей (кафедра соціально-економічної географії) і доктором інженерії в галузі архітектури А. Польською (кафедра просторового загосподарювання).
Зустріч відбулася з ініціативи польської сторони і стосувалося налагодження різноманітних форм освітньої й наукової співпраці в галузі урбаністики й просторового планування. Розмова йшла, зокрема, про обмін досвідом у підготовці студентів за освітніми програмами, пов’язаними з урбаністикою і просторовим плануванням, академічну студентську мобільність, проведення спільних наукових досліджень. Учасниками зустрічі прийнято рішення про початок реалізації спільного наукового проекту, що стосується питання вивчення особливостей просторового розвитку малих міст Західної України за умов збройної агресії Росії проти нашої держави. Заплановано також, що такі зустрічі стануть регулярними, а кількість їх учасників з обох сторін зростатиме.
Географи Львівського національного університету імені Івана Франка й Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні мають давній досвід освітньої й наукової співпраці в найрізноманітніших напрямках. Ще одним з них стає урбаністика й просторове планування.