Доцентки кафедри туризму провели воркшоп на тему «Українські міста на карті СПА-курортів Європи» у межах участі в проєкті «Internationalisierung in International Tourism Management»

15.06.2023 | 12:13

14 червня 2023 року доцентки кафедри туризму – к.г.н. Ореста Бордун та к.е.н. Анна Грицишин – провели воркшоп на тему «Українські міста на карті СПА-курортів Європи». Захід відбувся англійською мовою у межах участі в проєкті «Internationalisierung in International Tourism Management» within the framework of the DAAD-project № 57602998 “Health tour” в Technische hochschule Deggendorf в період 2022-2025 рр. (https://www.th-deg.de/en/research/projects).

У воркшопі взяли активну участь студенти кафедри туризму магістерського рівня підготовки (ОПП «Туристична діяльність», ОПП «Міжнародний туризм» – Андріяна Федик, Євген Блінов, Ігор Ольшанецький та ін.) та бакалаврського рівня підготовки (ОПП «Туристична діяльність» — Даніелла Луценко, Анастасія Паскевич, Ірина Булай та ін.).

Під час воркшопу учасники мали змогу долучитися до ініціативи «Європейські СПА як транснаціональний громадський простір і соціальна метафора», який є частиною фінансової ініціативи HERA (Гуманітарні науки в європейському дослідницькому просторі) Європейського Союзу, присвяченої темі «Громадські простори: культура та інтеграція в Європі».
Однією з головних цілей зазначеної ініціативи є відстеження тенденції, як концепція курортного міста розвивалася та поширювалася Європою протягом століть. Щоб реалізувати цю ідею, засновники проєкту надають можливість наносити на історичну карту Європи внутрішні, морські або кліматичні курорти.

Таким чином, в підсумку воркшопу такі українські міста як Берегове, Кирилівка, Моршин, Святогірськ, Скадовськ, Яремче з’явилися в переліку та на карті СПА-курортів Європи.