Вручення дипломів бакалаврам географічного факультету – випускникам кафедри туризму спеціальностей “Туризм” і “Готельно-ресторанна справа”

15.07.2022 | 15:21

14 липня 2022 року на географічному факультеті Львівського національного університету відбулася урочиста церемонія з нагоди вручення дипломів студентам-бакалаврам. Зокрема дипломи отримали студенти випускники кафедри туризму, спеціальностей «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа».
Привітати випускників прийшли проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Володимир Михайлович Качмар, декан географічного факультету ЛНУ доценти Володимир Іванович Біланюк, його заступники Любомир Степанович Безручко, Євгеній Євгенійович Тиханович, завідувач кафедри конструктивної географії, доктор географічних наук, професор Євген Анатолійович Іванов. Кафедру туризму представляли завідувач кафедри кандидат економічних наук Марта Пилипівна Мальська та доцент кафедри, гарант освітньої програми «Міжнародний туризм» Павло Володимирович Романів.
Кафедра туризму вже майже 20 років дотримується високих стандартів якості освіти і максимально транслює свій досвід і знання студентам. Це ще раз підтвердили слова проректора. Зокрема Качмар В. М. наголосив, що університет це не лише традиції, але й інновації та модернізм. Студенти кафедри туризму шанують традиції університету і виступають амбасадорами нових прекрасних починань. Також проректор відначив високій освітній рівень випускників: у своїх знаннях вони не поступаються, а подекуди переважають випускників найпрестижніших європейських та американських вищих навчальних закладів. Володимир Михайлович побажав молоді правильно обрати свій шлях. На його думку саме туризм є тим сучасним креативним напрямком, що в найближому майбутньому становитиме основу сучасного економічного сектора України.
Декан факультету В. І. Біланюк у своєму зверненні до бакалаврів влучно зауважив, що саме робота у сфері туризму, гостинності і послуг є однією з найпрестижніших у мирний час. Він також подякував випускникам за вибір спеціальності, яка у майбутньому допоможе обрати їм престижний фах і знайти себе у середовищі професійних українців.
В. І. Біланюк також акцентував увагу на тому, що реалії сучасності ставлять бакалаврів перед непростим вибором: залишитись і працювати в Україні чи будувати кар’єру за кордоном, але також наголосив на можливостях перспективного професійного зростання тут, оскільки кафедра туризму, яка постійно розвивається підготувала для майбутніх фахівців дві надзвичайно важливі професійно-освітні програми: «Туристична діяльність» та «Міжнародний туризм».
Основним завданням викладачів факультету протягом усього навчання було сформувати патріотів України, і ця місія успішно виконана. Також запорукою патріотизму, на думку В. І. Біланюка, є постійне професійне зростання. У цьому напрямку саме магістратура є унікальною можливістю підвищити свій професійний рівень, а також змінити вектор розвитку, зокрема для бакалаврів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» на магістра спеціальності «Міжнародний туризм» і отримати одразу два дипломи. На думку декана, саме ця магістерська програма є суттєвою перевагою при працевлаштуванні молодих фахівців у сфері туристичної індустрії.
Водночас В. І. Біланюк привітав М. П. Мальську з обранням на посаду завідувача кафедри туризму. Він запросив її до вітального слова студентам і представив її як особистість, що має можливість відвідувати різні куточки світу, але попри все завжди повертається в Україну, бо саме тут, удома почуває себе найщасливішою.
У своєму зверненні до випускників М. П. Мальська звернулася до фрази відомого маркетолога Філіпа Котлера: хто не вміє посміхатися, той не має права працювати у сфері послуг, тому все у житті і професії зокрема необхідно робити зі щирою любов’ю. Привітність і професіоналізм мають стати основним кредом молодих фахівців у сфері туризму і протягом усього навчального процесу викладачі кафедри доклади максимум зусиль, щоб це було саме так.
М. П. Мальська також зазначила, що на долю студентів протягом останніх 2-х років випали нелегкі виклики – спочатку пандемія COVID 19, зараз війна з країною-агресором. Також зауважила про важливість підготовки фахівців туристичної сфери у нелегкі часи, адже сутність людини найповніше проявляється у стресових ситуаціях і досить часто це виявляється саме у подорожах.
Кафедра туризму володіє всіма необхідними ресурсами для подальшого навчання студентів у магістратурі та аспірантурі. Пані Марта побажала випускникам завжди бути на вістрі світу, знайти свою точку росту, в свою чергу працівники кафедри завжди готові постійно консультувати та підтримувати студентів у всіх питаннях стосовно навчального процесу.
На церемонії вручення дипломів панувала невимушена, добра, затишна атмосфера. За ці 4 роки, попри всі обставини і перепони студенти і викладачі стали близькі одні одним.
Бажаємо випускникам-бакалаврам здоров’я, невпинного професійного розвитку, удачі і нашої спільної ПЕРЕМОГИ. Все найкраще попереду, а з таким талановитими, мудрими, неймовірними бакалаврами – цвітом української нації ми швидко і впевнено здолаємо всі труднощі.

Слава Україні!!!