«Військова атрибутика на прикладі інтер’єру гарнізонного храму у Львові»-доповідь ас. кафедри туризму Т. Б. Завадовського на семінарі «Текст і образ: особливості взаємодії між наративом і візуальністю. Образи війни»

24.10.2022 | 10:45

Асистент кафедри туризму географічного факультету імені Івана Франка Тарас Богданович Завадовський взяв участь у семінарі VIII Семінарі «Текст і образ: особливості взаємодії між наративом і візуальністю. Образи війни». Організатором семінару виступила кафедра історії мистецтва Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Тарас Богданович виступив з доповіддю на тему «Військова атрибутика на прикладі інтер’єру гарнізонного храму у Львові». Фактично доповідач презентував широкому загалу плоди своєї багаторічної праці, адже дуже багато часу присвячує вивченню символіки храму, шукає відображення історичних аспектів у реаліях сучасності.

Гарнізонний храм Петра і Павла набуває особливих сумних барв з початком повномасштабного вторгнення країни-агресора росії – тут Бог благословляє на стежину вічності наших Героїв, що полягли у боротьбі з ворогом. Доповідь Тараса на семінарі є своєрідною шаною воїнам та водночас співпереживанням, що наскрізь пронизане патріотичним духом. Такі наукові рефлексії є дуже актуальними в сьогоднішньому часі, оскільки повною мірою виконують пізнавальні, мистецькі та наукові функції.

Бажаємо Тарасу нових наукових проектів, цікавих історичних відкриттів, і головне – щоб його дослідження знаходили теплі відгуки в серцях людей і спонукали до ПЕРЕМОГИ.