Вітання від колективу кафедри туризму з нагоди Великодня

22.04.2022 | 15:45

Передвеликодній тиждень… Час приготування, блаженного трепету, роздумів і світлих сподівань, а ще час, коли як ніколи ми відчуваємо в собі даровану нам Богом силу розсіювати непрохану темряву і бути проміннями добра одне для одного. Наша єдність, гордість, бути УКРАЇНСЬКОЮ НАЦІЄЮ, є тим визначальним орієнтиром, що наближає нас до перемоги.
Ми завжди були гостинними. Приймати гостей, бути щедрими господарями, розповідати про свою країну, традиції та культуру – це все завжди було невід’ємно частиною ідентичності українців. А у теперішньому часі такі риси набувають нових сенсів – у волонтерській діяльності, підтримці наших захисників, чи просто у вияві почуттів: обійняти, підтримати, вислухати, тих хто потребує безпеки і захисту.
У часі спільних випробувань колектив кафедри туризму вдячний і захоплений мужніми захисниками і захисницями, що стали щитами і боронять життя і спокій нас і наших дітей. Особлива гордість, що в лавах ЗСУ служить доцент нашої кафедри Михайло Зенонович Гамкало та випускники кафедри туризму географічного факультету Роман Качмар, Дмитро Пащук та Даниїл Харитончик . Для нас велика честь бути з Вами, і маємо велику надію, що дуже скоро Вас, Михайле Зеноновичу, буде кликати не фронт, а такі рідні Карпати заново відкриватимуть Вам свої стежки, якими Ви поведете ще не одне покоління талановитих студентів.
Роздумуючи над Великодньою історією мимоволі відкидаємо всі шаблони «не на часі» , бо жити, відстоювати, перемагати на зараз часі як ніколи, адже час це наше життя і місія кафедри в цей непростий період, робити все, щоб те життя хоч трохи нагадувало весняні квіти, якби важко вони не пробивались крізь асфальт…
Саме тому висловлюємо захоплення нашим колегам з тих областей, де ситуація є складною які в дуже непростих умовах продовжують підтримувати наукову діяльність. Конференції, онлайн, заняття зі студентами, задуми нових наукових проектів є тим міцним фундаментом, в основі якого буде формуватись відродження інфраструктури, економіки, культурних цінностей і власне туризму та гостинності. Бо саме після перемоги туризм в Україні набуде принципово нового значення, адже світ сприймає нас уже не як країну , де можна гарно і бюджетно відпочити, зараз Україна стала своєрідним птахом-феніксом для світової спільноти, що спонукає людство до гарних змін. Ми, українці мотивуємо світ ставати на сторону добра…
Кафедра туризму висловлює особливу подяку рідному університету, зокрема географічному факультету в особі декана Володимира Івановича Біланюка, який завжди підтримує нас у всіх інноваційний починаннях, а також бере на себе ініціативу єднання науковців і забезпечує шляхи стабільної роботи всіх наукових галузей факультету.
У цей передвеликодній трепетний час, колектив кафедри туризму бажає усім МИРУ, збереження НАДІЇ як найкращої інвестиції у майбутнє відродження, яке творять прекрасні українські ЛЮДИ спільними зусиллями і молитвами. Також доброго здоров’я, любові і розуміння одне одного. Ми впевнені, що вміння вистояти дуже скоро переросте у сталість, повагу, прийняття і приведе нас до ПЕРЕМОГИ. Тож з Богом у цей Великодній час. Слава Україні!!!