Онлайн-семінар “Віртуальне відвідування парків Пенсильванського державного університету”

12.07.2021 | 11:37

6 липня 2021 року відбувся онлайн-семінар, організований Пенсильванським державним університетом (США) та Регіональним ландшафтним парком «Знесіння» (Львів) за організаційно-технічної підтримки географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.

Цей семінар проведено за ініціативи директора РЛП «Знесіння» Уляни Тарас, яка встановила контакти з представниками Пенсильванського університету під час стажування у США. Онлайн-семінар включав виступи, пов’язані з екоосвітою, вольєрним пташиним господарством, функціонуванням рекреаційних територій та експериментальним лісовим господарством в межах зеленої зони Кам’яної Долини. Ці доповіді представили директор екоосвітнього центру Марк Маклафлін, директор програми опіки над тваринами Джейсон Біл, директор зони відпочинку та питань рекреації Джейсон Ердман, директор з питань експериментальних лісів в межах паркової системи Кам’яної Долини Джо Гардінг. Функцію модераторів виконували Юрій Бігун – консультант програм екологічного Фонду родини Воскобійників та Анна Батлер – дослідник з Пенсильванського університету. З української сторони доповідь про природоохоронну, екоосвітню і рекреаційну діяльність регіонального ландшафтного парку «Знесіння» представив заступник директора парку Олександр Завадович, котрий приймав участь у семінарі з приміщення лабораторії інженерно-географічних, природоохоронних і туристичних досліджень географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.
В дискусіях з американськими партнерами взяли участь доцент Павло Теліш та старший викладач Юрій Зінько. Передбачено продовжити співпрацю з науково-освітніх питань та розробки спільних впроваджувальних проектів із залученням Регіонального ландшафтного парку «Знесіння» та Львівського національного університету імені Івана Франка.