«Відповідальне цілісне спілкування і ставлення як основа порозуміння між учасниками освітнього процесу» – онлайн курс підвищення кваліфікації доцентки Маслійчук Ольги Богданівни

17.10.2022 | 12:39

Доцентка кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій, к.т.н. Маслійчук О.Б.  10-14 жовтня 2022 р. пройшла онлайн курс підвищення кваліфікації ГС «Католицька освіта» тривалістю 30 годин. Тема курсу – «Відповідальне цілісне спілкування і ставлення як основа порозуміння між учасниками освітнього процесу».

Програма курсу передбачала вивчення таких питань:

  • Причини проблем і конфліктів у спілкуванні. (Відповідальність чи провина? Причини виникнення конфліктів. Причини проблем у спілкуванні).
  • Конструктивні і деструктивні складові спілкування. (Деструктивні складові спілкування. Конструктивні складові спілкування. Основні принципи безконфліктного спілкування).
  • Поведінка у конфліктних ситуаціях. (Теорія конфлікту. Стратегії поведінки у конфліктних ситуаціях. Типи конфліктних людей, або «складні» особистості. Послідовність вирішення складних ситуацій).
  • Провокації у спілкуванні. (Наші провокації у спілкуванні, яких ми не помічаємо. Невербальні провокації у спілкуванні. Найпоширеніші вербальні провокації).
  • Як досягнути бажаного результату у спілкуванні. (Теорія трансактного аналізу. Типи ставлення до співрозмовника. Его-стани, або «дійові особи»).
  • Лідерство у спілкуванні. (Психологічні погладжування у спілкуванні. Активне слухання. Мистецтво постановки запитань і відповідей на них).
  • Психологічний захист в умовах тиску. (Техніки психологічного захисту в умовах тиску. Реагування на образи. Пошук спільного рішення у складних ситуаціях. Погляд на проблему під іншим кутом зору. Профілактика відповідального спілкування).

Спілкування – це мистецтво. І як будь-яке мистецтво, його не можна вивчити або знати. Його можна лише практикувати і покращувати, постійно навчаючись.

За результатами проходження курсу отримано сертифікат загальним обсягом 30 годин/ 1 кредит ECTS.

Висловлюємо велику подяку голові ГС «Католицька освіта» – о. Петру Майбі та модератору і викладачу курсу – Орисі Сідляр за змістовну та актуальну інформацію!