31 грудня 2023 року вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні, Героя України Ігоря Костенка

01.01.2024 | 10:22

31 грудня 2023 року студентська спільнота Львівського національного університету імені Івана Франка, а також працівники географічного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка віддали шану Героєві Небесної Сотні, Героєві України, студентові географічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка Ігореві Костенку.
Ігор Костенко трагічно загинув 20 лютого 2014 року під час протистояння у центрі Києва.
Сьогодні Ігореві Костенку мало б виповнитися 32 роки.

До присутніх звернувся заступник декана географічного факультету Євген Тиханович, який насамперед подякував студентській спільноті за небайдужість та відповідальне ставлення до вшанування пам’яті Героїв, яким завдячуємо своєю свободою. «Також дякую кожному, хто сьогодні прийшов, аби віддати шану Патріотові нашої держави – Ігорю Костенку. Двері географічного факультеті будуть відкритими весь день, аби кожен, хто хоче подякувати Героєві Небесної Сотні, міг це зробити у дворику, біля пам’ятника нашому полеглому студенту», – додав Євген Тиханович.

Теплими словами свого учня пригадав старший викладач кафедри туризму географічного факультету Юрій Зінько, підкресливши, що «росії ніколи не вдасться змусити нас забути про той чин, який здійснили Герої Небесної Сотні, об’єднавши Україну у прагненні до боротьби за свою ідентичність».

На завершення заходу студент Тараса Щерба висловив вдячність усім борцям за свободу, які й сьогодні захищають нашу державу та продовжують обстоювати європейський вибір України та цінності та цінності Гідності і Свободи.

За матеріалами