Урбаністична практика – студенти групи ГРФУ-11с взяли участь у Міжнародному урбаністичному форумі у Львові

04.07.2023 | 11:15

У процесі проходження урбаністичної практики п’ятеро студенток і студентів групи ГРФУ-11с (Баранова Дарія, Костик Наталія, Пікалюк Андрій, Тищенко Анна, Самар Оксана), що навчаються за освітньою програмою “Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток” (спеціальність – 106 “Географія”), взяли участь у Міжнародному урбаністичному форумі (Lviv Urban Forum), який відбувся у Львові 28–30 червня 2023 року.

Як волонтери вони допомагали в організації форуму. Були також учасниками численних заходів, передбачених програмою Lviv Urban Forum. Крім того, студенти особисто познайомилися й поспілкувалися з провідними архітекторами й урбаністами з різних країн світу – учасниками форуму: лауреатом Прітцкерівської премії архітектором Шигеру Баном з Японії, Президентом Асоціації архітектури Франції, архітектором і урбаністом Мартіном Дюплантьє, архітектором і урбаністом із Нідерландів, засновником компанії 12N Urban Matters Фулко Трефферсом, засновницею ініціативи Rebuild the Wonderful, головною архітекторкою та співзасновницею Do architects Гільмою Теодорою Гюліте з Литви й ін. Організувало Lviv Urban Forum управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради в рамках проєкту Cities 4 Cities | United 4 Ukraine.

Навчальна урбаністична практика студентів І-го курсу, що опановують освітню програму “Урбаністика, просторове планування і регіональний розвиток”, сприяє закріпленню знань, отриманих з навчальної дисципліни “Основи урбаністики”. Студенти вивчають Львів й інші міста України, їх сучасний розвиток, природно-, суспільно-географічні й екологічні особливості, актуальні проблеми та можливості їх вирішення.