Участь викладачів і студентів кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій у 10-й Міжнародній науково-практичній конференції «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека» (Національний університет харчових технологій)

18.11.2023 | 22:26

16 листопада 2023 року викладачі та студенти кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Львівського національного університету імені Івана Франка, к.т.н. Майкова С.В., к.т.н. Маслійчук О.Б., к.х.н. Федина Л.О. та старша викладачка Максимець О.Б., студенти спеціальності 181 «Харчові технології» прийняли участь у 10-й Міжнародній науково-практичній конференції: «Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека», яку організувала кафедра технології оздоровчих продуктів Національного університету харчових технологій.

Доцентка кафедри Ольга Маслійчук виступила із доповіддю на тему: «Теоретичні та практичні аспекти розроблення раціонів харчування для військовослужбовців Збройних Сил України в умовах російсько-української війни».
Практичним завданням для оптимізації харчування військовослужбовців Збройних Сил України в умовах російсько-української війни є: проведення аналізу фактичного харчування військовослужбовців у сучасних умовах; переглянути, удосконалити та скорегувати існуючий балансовий підхід до нутрієнтного складу харчових продуктів для військовослужбовців; розробити науково обґрунтовані гігієнічні рекомендації щодо складу нових харчових продуктів; теоретично обґрунтувати базові засади розроблення та формування спеціальних харчових раціонів для військовослужбовців; на основі зернових, молочних, м’ясних, олієжирових середовищ розробити інноваційні технології нових видів оздоровчих продуктів; розробити науково обґрунтовані рекомендації стосовно розширення існуючих продуктових наборів.

Студентка 2-го курсу спеціальності «Харчові технології» Софія Лукомська доповіла на тему ««Healthy passion» – альтернатива корисних десертів» (науковий керівник – доц. Маслійчук О.Б.).
Мета дослідження у розробці десерту здорового харчування без вмісту цукру, лактози, глютену та аналіз альтернативних продуктів для заміни у класичних десертах, розширення вегетаріанських низькокалорійних десертів та десертів без цукру у закладах ресторанного господарства України.

Щира подяка організаторам, завідувачці кафедри, професорці, д.т.н Сімахіній Галині Олександрівні, гостям, науковцям, здобувачам та студентам за представлення надзвичайно важливих наукових досліджень. Здорове харчування – це запорука довголіття!!!