Участь доцентки кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій Ольги Маслійчук у форумі «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості»

01.11.2023 | 22:18

26-27 жовтня 2023 року в Національному університеті харчових технологій відбувся форум «Інноваційні підходи в промисловому та крафтовому виробництві: виклики та можливості», учасницею якого стала Маслійчук Ольга Богданівна, к.т.н., доцентка кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій.
Форум проводили спільно з Київською обласною державною адміністрацією.
Участь у форумі взяли крафтові виробники, територіальні громади, заклади вищої освіти, наукові установи – загалом понад 100 учасників і 20 вишів.
Виступи спікерів:

  • Інновації у виробництві олії з насіння винограду для крафтового виробництва (Богдан Єгоров – Президент Одеського національного технологічного університету, д.т.н., академік НААНУ, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки; Євгеній Котляр – к.т.н., доцент кафедри ТМОЖПтаІК ОНТУ, директор підготовчого центру “Стартовий факультет”; Володимир ІКСАР – власник, директор ТОВ “АВА”, Одеський завод кісточкових та рослинних олій);
  • Інновації у виробництві хлібобулочної та кондитерської продукції з пророщеного зерна (Валентина Пузько – комерційний директор ТОВ “УКР ЕКО-ХЛІБ”, с.Мотижин Бучанського р-ну Київської обл);
  • Аналіз виробництва молочної продукції для HORECA. Особливості логістики продуктів для HORECA (Олег Рагозін – начальник фінансово-аналітичного управління ТОВ “Молочна компанія “Галичина”; Павло Пасічник – директор з транспортної логістики ТОВ “Молочна компанія “Галичина”);
  • Туристична складова крафтового виробництва в Україні: тренди, успішні кейси, виклики воєнного часу (Тетяна Мірзодаєва – доцент кафедри туристичного та готельного бізнесу НУХТ, менеджер з розвитку Яготинської туристичної дестинації);
  • Від ідеї до фінансування: грантові програми БО БФ “МХП Громаді” для підтримки підприємців (Володимир Панченко – керівник відділу національних проєктів МХП Громаді);
  • Майбутнє України в гармонізації науки-практики-бізнесу (Руслан Ковальчук – голова правління ГО Інститут Доброї Їжі Україна);
  • Бактеріальні закваски на основі молочнокислих бактерій (Інна Гармашева – ст. науковий співробітник відділу фізіології промислових мікроорганізмів Інституту мікробіології і вірусології ім.Д.К.Заболотного НАН України).

Після огляду виставки й дегустації товарів крафтових виробників Світлана Насирова – бізнес-консультантка зі стратегічного розвитку, стійкості та сталості, провела панельну дискусію «Стратегії та досвід для подолання кризових ситуацій у виробництві».
Родзинкою форуму стала екскурсія на підприємство ТОВ «Фудреформ», де власники компанії представили п’ять інноваційних харчових виробництв.
Кафедра готельно-ресторанної справи та харчових технологій висловлює щиру подяку організаторам форуму, завідувачу кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів НУХТ, д.т.н., професору Василю Пасічному та гарантці освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі», доцентці кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів НУХТ Оксані Топчій!