Участь представників кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій у онлайн-конференції “Органічний день в Україні”

26.09.2022 | 10:34

23 вересня 2022 р. викладачі кафедри доц. Маслійчук О. Б., доц. Удуд І.Р., доц. Федина Л.О. та ст. викладач Максимець О.Б. долучилися до роботи онлайн-конференції “Органічний день в Україні”.
23 вересня 2021 р. Європейський парламент, Європейська Рада та Європейська комісія започаткували щорічний Органічний день ЄС – 23 вересня. Це є частиною Плану дій з розвитку органічного виробництва ЄС, для збільшення споживання органічної продукції, зростання органічного виробництва, покращення сталості сільського господарства та сприяння досягненню цілей стратегії ЄС “Від ферми до виделки” та Стратегії біорізноманіття ЄС.
Зокрема, науковці кафедри мали змогу ознайомитися зі станом органічного законодавства України, показниками експорту української органічної продукції, міжнародним співробітництвом для розвитку органічного ринку в Україні. В рамках роботи конференції учасники отримали практичний досвід стосовно роботи органічних виробників України, які дістали підтримку по грантових програмах.
Для України розвиток органічної продукції є надзвичайно важливим, особливо в умовах війни та невизначеності.
Захід організовано Міністерством аграрної політики та продовольства України, ДУ “Офіс з розвитку підприємництва та експорту” у співпраці з об’єднанням “Органічна ініціатива” за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-українських програм “Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України” (QFTP) та “Органічна торгівля заради розвитку” (OT4D).
Висловлюємо щиру вдячність організаторам за можливість взяти участь у роботі конференції та можливість приєднатися до міжнародної зустрічі професійної наукової спільноти!