Участь представників кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій у Міжвузівській науково-практичній конференції «Розвиток туристичної та готельно-ресторанної галузі в західному регіоні України»

12.06.2023 | 12:26

1 червня 2023 р. науковці та студенти кафедри готельно-ресторанної справи та харчових технологій приєдналися до Міжвузівської науково-практичної конференції «Розвиток туристичної та готельно-ресторанної галузі в західному регіоні України», яка відбувалася на базі Відокремленого структурного підрозділу Львівського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу Національного університету харчових технологій.
Студентка 1 курсу спеціальності 181 «Харчові технології» – Колішевська Вікторія та студентка 3 курсу спеціальності «Туризм» ВСП ЛФКХТБ НУХТ – Береза Марта із науковим керівником к.т.н., доцентом Маслійчук Ольгою Богданівною підготували тези на тему: «Інноваційні тренди в ресторанному бізнесі» у секції «Організація й економіка туризму та готельно-ресторанного бізнесу».
Сучасні інноваційні тренди в ресторанному бізнесі потребують відповідного формування та впровадження. Велика кількість факторів, щодо їх зміни спричинено сьогоднішньою ситуацією на ринку індустрії гостинності. Проте, ресторатори повинні проводити моніторинг та шукати оптимальні шляхи впровадження інноваційних трендів у роботу закладів ресторанного господарства. Метою роботи стало дослідження інноваційних трендів у ресторанному бізнесі, їхнє формування та впровадження в закладах ресторанного господарства України. До основних напрямів розвитку інноваційних трендових процесів у ресторанному господарстві належать: урізноманітнення сировини: біологічно-активні добавки, екзотичні продукти, вторинні продукти переробки море- та соєвих продуктів; прогресивні галузеві технології; впровадження автоматизованих систем контролю та управління, НАССР; нові трендові технології та напрями в кулінарії: креативна, еклектична, вегетаріанська, авторська кухні та ін.; удосконалення конкурентоспроможних видів продукції.

Щира подяка організаторам конференції, завідувачці торгово-економічного відділення ВСП ЛФКХТБ НУХТ – Кінаш Зоряні Павлівні та учасникам за цікаву наукову зустріч!