У рамках відзначення дня Студента 16-17 листопада 2019 року проведено навчально-краєзнавчу екскурсію у печеру «Оптимістична»

17.11.2019 | 14:21

Організували екскурсію доцент кафедри геоморфології і палеогеографії Віталій Брусак та зав. лабораторії екологічної експертизи кафедри РВПРіОП Святослав Зюзін. Взяли участь в екскурсії 36 осіб – студенти 1–5-го курсів географічного факультету, передусім активні члени екологічного гуртка та гуртка геоморфологів і палеогеографів. Упродовж екскурсії її учасники відвідали печеру «Оптимістична» (довжина ходів близько 250 км) – найдовшу печеру України, найдовшу гіпсову печеру світу та другу за протяжністю ходів у світі. Екскурсії підземними галереями і лазами у супроводі професійних спелеологів пройшли три групи упродовж 4-6-ти годин. У багатьох галереях і залах печери окрім гіпсових порід студенти спостерігали натічні форми, скульптури тварин і міфічних істот, ознайомились з експозицією порід і мінералів у залі «Циклоп», відвідали підземне озеро Балатон та базовий підземний табір спелеологів з кухнею і спальним гротом та з “духом” печери – Маякою . У неділю учасники поїздки відвідали Обласний краєзнавчий музей у м.Борщів з цікавою археологічною, історичною, етнографічною і краєзнавчою експозиціями, а також музей Т.Г.Шевченка та зали з картинами місцевих художників.
Організатори вдячні учасникам екскурсії за витримку, небайдужість і гарний настрій та запрошують долучитись до майбутніх мандрівок у цікаві куточки нашого краю.